Kulinarijos stebūklai
|
marisol |
parašyta 2009 10 20 16:41
|
Pirmokas
Pranešimai: 127
Įstojo: 28.11.08
|
jolki palki, kad skaniai ci atas suris nuskambejo... seniau galvojau, kad jis daug sedetingiau gaminas... jei ne tas magistrinio rasymas, daryciau siand! vija, o tu pirmakart darei? be problemu gavo sviskas? |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 20 16:58
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
pirma! viskas kuo puikiausiia gavos
nuo.. iki.. ir viena pati tikrai pirma karta
kazkada kaime esu slegus, bet kaitinau ne as
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
Lolita |
parašyta 2009 10 20 17:03
|
Studentas
Pranešimai: 443
Įstojo: 08.06.08
|
Aš kai darau sūrį ar varškę niekada pieno neužvirinu tik pakaitinu kad sutrauktų.Varškę,pagamintą iš saldaus pieno,vadinu "gumine".Tai tikrai skanu |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 20 17:06
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
užvirinto "galiojimo laikas" ilgesnis
jogai dažniausiai virina pieną, garina vandenį, taip lieka daugiau baltymų ir mažiau skysčio (pvz., naminiam jogurte, tada jis buna toks bais skanus ir tirštas )
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 10 20 17:08
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
niu, norim ragaut jau cia prisiskaite..... |
|
|
|
Lolita |
parašyta 2009 10 20 17:15
|
Studentas
Pranešimai: 443
Įstojo: 08.06.08
|
O tai kodėl neįdedi jogurto receptuko?Pabandytume ir tada galėtume pasimėgaut. |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 20 21:33
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
tai kad niekas nesusidomejo... Sonata sake, kad jai neskanu, Astai irgi patinka parduotuviniai su modifikuotu krakmolu, dazikliais, emulsikliais ir skonio imitatoriais
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
Lolita |
parašyta 2009 10 20 22:13
|
Studentas
Pranešimai: 443
Įstojo: 08.06.08
|
O aš labiau norėčiau pasidaryti savo nes pieno į valias,tai kam man pirkt?O ir šeimai įvairovė patinka,vis nori ko nors naujo iš pieno ir jo produktų. |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 20 22:49
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
NAMINIS JOGURTAS
Proporcijos būtų tokios:
2,5 l pieno;
125 ml jogurto be priedų (taip pat be želatinos ir krakmolo)
as dedu "Dobila" arba "Riaženką", o taip pat galima deti nuo anksciau daryto likusio jogurto (siaip tai viena-du kartus, nes ten bakteriju mazeja ar rugsteja, nežinau, bet tipo taip reikia )
Jogurtą išimkite iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Atidarykite, išplakite šaukšteliu. Pieną supilkitę į storasienį puodą ir pastatykite virti. Atidžiai maišykite, mentele gramdykite dugną ir neatsitraukite, kol pienas užvirs. Jei norite skysto jogurto (geriamo), užvirusį pieną tuoj pat nukaiskite. Jei norite pasigaminti tirštesnio, pieną maišydami virkite dar pusvalandį, kad išsigaruotų dalis vandens, o pienas šiek tiek kondensuotųsi. Puodą nukaiskite, pripilkite užkimštą kriauklę šalto vandens ir įstatykite puodą aušinti. Aušindami maišykite, kad pieno paviršiuje nesusidarytų plėvė. Pieną ataušinkite iki 45oC, arba įmerkite mažąjį pirštelį: turėtumėte jausti malonią šilumą arba nejausti skirtumo tarp oro ir pieno. Jei piene visgi susidarė plėvės, perkoškite pieną per marlės audinį. Įmaišykite jogurtą. Pieną supilkite į molinį ar stiklinį ąsotį, uždenkite marlės audinio atraiža ir pastatykite šiltai visai nakčiai arba mažiausiai 8 valandoms. Jei aplinkos temperatūra bus per šalta, jogurto bakterijos negalės daugintis ir jogurtas nepavyks. Todėl raskite jogurtui vietą šilumoje ar arti šilumos šaltinio, tačiau apsaugokite nuo skersvėjo ir tiesioginių saulės spindulių. Visą rūgimo laiką jogurto judinti negalima. Ar jogurtas surūgo, galite patikrinti spustelėję pirštu: jei duobutės vietoje nesisunkia pienas, o jogurtas tirštas tuoj pat statykite į šaldytuvą. Jei jogurtas per ilgai stovės kambario temperatūroje, jis taps labai rūgštus.
Šiaip tai as turiu toki termosą maistui su vidiniu indeliu, tai į jį supilu vėlai vakare, o ryte jau būna gatavas jogurtuks
anksciau tiesiog pastatydavau ziema ant radiatoriu apvyniojus molini inda storesniu ranksluosciu
na, cia kiekvienos šeimininkės išmonės reikalas
Naminis jogurtas yra saldus, tirštas, o šaldytuve išlieka šviežias net keturias ar penkias dienas.
Prieš vartodami jogurtą galite suplakti šakute ar rankiniu plakikliu.
Neišplaktas jis bus toks:
Bet viskas laaabai priklauso nuo pienuko!
Redagavo vija 2010 10 07 11:12
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
Lolita |
parašyta 2009 10 21 00:08
|
Studentas
Pranešimai: 443
Įstojo: 08.06.08
|
Ačiū už receptuką reiks pabandyti |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 10 21 00:22
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
nu aciukas Vijai uz jogurta, jei saldus vadinas skanus, pabandysim.... |
|
|
|
Asta868288316 |
parašyta 2009 10 21 00:24
|
Antras po Dievo
Pranešimai: 939
Įstojo: 27.07.08
|
o kur mielines teslos vieno kildinimo Vijukai....lab laukiu....labai megstu mieline tesla ir viska is jos.... |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 21 09:29
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
na, šiaip mielinę (mieles) tešlą nėra sveika valgyt... bet čia kiekvieno pasirinkimas
vakar dėjau jogurtą, tai jau nebuvo kada tas bandeles sudėti. Įmesiu receptą, bet nuotraukos naminiam kompe prisegsiu jas vėliau
Redagavo vija 2010 10 07 11:13
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 21 10:03
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
BANDELĖS SU CINAMONU
Tešla
500 ml pieno
25 g šviežių mielių (darau iš sausų, neturiu kada čia pirkinėtis šviežias )
150 ml cukraus
800 - 1000 ml miltų (miltų beriam tiek, kol tešla nelimpa prie rankų)
150 g margarino ar sviesto
1 a. š. druskos
Įdaras
3 v. š. minkšto margarino ar sviesto
3 v. š. malto cinamono
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinis
Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...).
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.
vat tokios mano pirmosios bandelės su cinamonu
Ši tešla yra gera tuo, kad nereikia jau pagamintų bandelių kildinti (na, jei netingit, kildinkit )
Taip pat ji gali būti kaip pagrindinė tešla kitoms bandelėms: su obuoliais, aguonom, varške, o taip pat, neįdėjus cukraus,- bandelėms su sūriu, kopūstais ar kitom daržovėm, faršu, lašinukais, na, kiek fantazija leidžia
Man labai skanios bandelės šios, cinamoninės, su razinom arba vietoj cinamono beriu aguonas, smulkintus kepintus riešutus ir migdolų esencijos kažkiek. Ai, dar prieš berdama įdarą, patepu iškočiotus tešlos sluoksnius ghee sviestuku
Dar vienas smagus įdaras minkštoms bandelėms - pudingo
Jam reikia:
2 pakelių (po 37 g) vanilinio pudingo miltelių
750 ml pieno
100 g cukraus
100 g razinų
2 v. š. abrikosų (ar kokio kito šviesaus) džemo
1 v. š. vandens
Pagaminti pudingą pagal nurodymus ant pakelio (tik naudoti čia nurodytą pieno kiekį, kad pudingas būtų tirštas). Pudingas būtinai turi būti toks, kurį reikia virti (pvz., Dr. Oetker). Įmaišyti razinkas.
Tešlą iškočioti 40 x 60 cm stačiakampį. Aptepti pudingu ir iš trumpesniojo galo susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Iškeptas bandeles, dar karštas, aptepti 2 v. š. pakaitinto abrikosų džemo, sumaišyto su 1 v. š. vandens.
Skanaus!
Redagavo vija 2009 10 21 23:29
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
konni |
parašyta 2009 10 21 12:22
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1710
Įstojo: 23.07.06
|
Mmmmmmm - kokios fainos ! Bandeles !
Mano mociute tokias Kepdavo !
Taip atrodo dar daromos !
o cia jau ISHKEPTOS !!!! mmmm kvepiancios su razinkom ir cinamonu - kaip DABAR atsimenu ta kvapa !
Respect |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 21 13:40
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
Super tos mūsų močiutės!
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
speedy 123 |
parašyta 2009 10 21 16:05
|
Liežuvautojas-Magistras
Pranešimai: 590
Įstojo: 15.06.08
|
O siaube nedekit foto tokiu as db nevalges uzejau paziurejau tai shakezz kaip uzismaniau tu bulkuciu
- Just Shit ya pans... |
|
|
|
marisol |
parašyta 2009 10 21 16:40
|
Pirmokas
Pranešimai: 127
Įstojo: 28.11.08
|
Sammy, as jau pasimokiau, pries pietus nevalgius niekad neinu cia ir neziuriu bet kaip man patinka sitas kulinarijos stalciukas... siand gundaus ta suri pabandyt padaryt! tik marliaus to nzn is kur gaut. vija, is kur tu gavai? istirko prisipazinsiu, smartklubo saita atradau begooglindama receptuku))) as net smarto istikro neturiu (joke) siaip cia komplimentas, kad sitas saitas labai universalus ir mieelas....) |
|
|
|
vija |
parašyta 2009 10 21 16:54
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1350
Įstojo: 16.06.08
|
vaistinėj perku
The one who takes your hand but touches your heart is a true FRIEND |
|
|
|
konni |
parašyta 2009 10 21 18:59
|
Smart Dievas
Pranešimai: 1710
Įstojo: 23.07.06
|
vija parašė:
vaistinėj perku
Mane zinai sese buvo nusiuntus i vaistine merles! Nu, Cepelinam, ishgauti krakmola zinai.
Tai atejau i vaistine ir ziurau DAUG bintu yra.... bet pasakiau kad reik "MERLES" tai parode ir dave ! 5 metrai apie 3 litus kainavo !
Cepelinam tiko !
Respect |
|
|